home | contact

Nieuws

Nieuwsarchief

Nieuwe website Octant Veiligheids- & Risicomanagement

Friday | 07 January 2011

Op 7 januari heeft Futari de nieuwe website van Octant Veiligheids- & Risicomanagement BV opgeleverd. "We waren reeds geruime tijd aan de slag om onze website in de lucht te krijgen, maar we kregen dat project maar niet afgerond. Toen we uiteindelijk met Futari in contact kwamen, hadden we voor een aantrekkelijke prijs binnen no-time onze website live", aldus directeur Mark de Vos. "Op een informele, maar professionele manier zijn de mensen van Futari in staat geweest onze wensen te vertalen in een concrete oplossing. En nu hebben we de beschikking over een goed uitziende website die we ook nog eens eenvoudig zelf kunnen onderhouden zonder tussenkomst van anderen."


Rebranding Batenburg Techniek

Sunday | 14 November 2010

Batenburg Beheer heeft op 11 november haar naam gewijzigd in Batenburg Techniek en haar nieuwe logo en huisstijl gelanceerd. Futari heeft de websites van twee business units van Batenburg dochter Sparreboom, Vision ISP en BestEnergy4U gemaakt, en zal de huidige websites opnieuw vormgeven conform de nieuwe huisstijl. De website van VisiOn ISP is inmiddels live, en de website van Bestenergy4U zal binnenkort over gaan.

Als technisch installatiebedrijf biedt Sparreboom vanuit Ridderkerk en een breed scala aan producten en diensten in de utiliteit en de retail. De activiteiten zijn gericht op installatietechniek, integrale veiligheid en advisering rondom energiemanagement in de gebouwde omgeving. Business unit Vision ISP in Waalwijk levert oplossingen gericht op het verhogen van de veiligheid in openbare ruimtes, zoals in het personenvervoer, stedelijke gebieden en ziekenhuizen. BestEnergy4U helpt opdrachtgevers bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bewust en duurzaam omgaan met energie is een belangrijk onderdeel daarvan. Vanuit de combinatie van "techniek" en "menselijk gedrag & bewustwording", wordt energieverbruik inzichtelijk gemaakt en met gerichte adviezen en oplossingen gereduceerd.

weblink �


Nieuwe website VisIon live!

Friday | 15 October 2010

Futari heeft de website van VisIon Integrated Security Projects is live!

VisiOn is een business unit van Electrotechnisch Bureau Sparreboom, onderdeel van de beursgenoteerde Batenburg Groep, en is expert op het gebied van gentegreerde beveiligingsoplossingen op het gebied van (sociale) veiligheid en beveiliging.

weblink �


Futari gaat website maken voor Octant Veiligheids- & Risicomanagement

Thursday | 16 September 2010

Wij gaan een website maken voor Octant Veiligheids- & Risicomanagement (www.octant-advies.nl).  

Octant Veiligheids- & Risicomanagement is een landelijk opererend bedrijfskundig adviesbureau gespecialiseerd in het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van managementsystemen voor onder andere kwaliteit, veiligheid, arbo, milieu en hygine.

weblink �


Nieuwe website Kreios Consulting live

Wednesday | 05 May 2010

De nieuwe website van Kreios Consutting is live. Kreios is een startende internationale ICT dienstverlener gevestigd in Hoofddorp gespecialiseerd op het gebied van implementaties van Performance Management applicaties, meer in het bijzonder Hyperion en Oracle.

weblink �


Nieuw Hoogvliet kiest wederom voor Futari

Friday | 29 January 2010

In december 2009 hebben enkele fractieleden van de politieke partij IBP Hoogvliet zich afgesplitst van de partij en en hebben vervolgens een nieuwe, lokale politieke partij opgericht: Nieuw Hoogvliet. Futari bleef de bestaande klantrelatie trouw en verhuisde binnen enkele weken de bestaande site naar een nieuw domein (www.nieuwhoogvliet.nl) en voorzag de site van een nieuwe 'look-en-feel' volgens de huisstijl van Nieuw Hoogvliet. Wij wensen Nieuw Hoogvliet veel succes bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010.

weblink �


Futari gaat website maken voor Kreios Consulting

Wednesday | 22 July 2009

Wij gaan een website maken voor Kreios Consulting  (www.kreiosconsulting.com), een opstartende ICT dienstverlener uit Hoofddorp gespecialiseerd op het gebied van implementaties van Performance Management applicaties.

weblink �


Nieuwe website Saver Boats Holland live!

Friday | 02 January 2009

Eind december hebben we weer een project voor n van onze klanten afgerond. De bestaande website van Saver Boats Holland uit Hellevoetsluis werd in eerder stadium al door ons geschikt gemaakt voor beheer in ons CMS en in december hebben we ook het nieuwe ontwerp van de site gereed gemaakt.

weblink �


Nieuwe website Watersport Coperatie Hellevoetsluis

Wednesday | 26 November 2008

Na de staking van de werkzaamheden van webdesign bedrijf Grada 2000, hebben wij de dienstverlening richting een aantal klanten overgenomen. Inmiddels hebben we voor de  Watersport Coperatie Hellevoetsluis een complete restyling van de bestaande website gedaan en de site in een nieuw fris jasje gestoken!

weblink �


SIDN registreert 3.000.000ste .nl-domeinnaam

Friday | 11 July 2008

Arnhem, 11 juli 2008 SIDN, de .nl-registry, heeft vanmiddag de driemiljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd: vivianlam.nl. De houder is Vivian Lam, een ontwerpster uit Amsterdam. De domeinnaam is geregistreerd via SIDN-deelnemer 3minds webdesign+ uit Groningen.

Sterk domein
Wereldwijd zijn er circa 250 landendomeinen (country code Top Level Domeinen). Het .nl-domein is het op drie na grootste landendomein ter wereld na .de (ruim 12 miljoen), .cn (bijna 12 miljoen) en .co.uk (bijna 7 miljoen). Kijken we naar het aantal domeinnamen per inwoner, dan staat .nl op de eerste plek met bijna 1 registratie op iedere 5 inwoners.

Particulieren
Uit onderzoek begin dit jaar verricht in onze eigen database is gebleken dat de groei op dit moment vooral van particulieren komt. Het afgelopen jaar is het aandeel particulieren met 4% toegenomen ten opzichte van de zakelijke markt. De voornaamste motivatie die de ondervraagde Nederlandse consumenten geven voor hun registratie is dat ze zich serieuzer willen profileren op het internet. Hierbij denken ze onder andere aan mogelijk zakelijk gebruik van de .nl-domeinnaam in de toekomst.

Nederland koploper
Nederland bevindt zich mondiaal in de kopgroep als het gaat over internetgebruik en breedbandverbindingen. 82% van de Nederlandse huishoudens had in 2007 toegang tot het internet. Dat is mondiaal een derde plaats (na Korea en Denemarken) en 25% boven het OECD gemiddelde. Nederland heeft het op n na hoogste percentage breedbandaansluitingen ter wereld: 35% (Denemarken 36%). 97% van de Nederlandse bedrijven gebruikt internet. 81% van de Nederlanders is elke week online, gemiddeld zelfs 12 uur. Negen op de tien Nederlandse internetgebruikers stellen niet meer te kunnen leven zonder internet.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: Dat het .nl-domein zo sterk is heeft meerdere oorzaken. In de eerste plaats door het hoge internetgebruik en de hoge breedbandpenetratie. Daarnaast hebben we een sterk verkoopkanaal met ruim 2.000 tussenpersonen. Hierdoor is het voor bedrijven en consumenten makkelijk een goede partij te vinden om een domeinnaam bij te registreren en diensten als website hosting en email af te nemen. En het registreren van een .nl-domeinnaam is eenvoudig, zowel vanuit het binnen- als het buitenland. Wij zien de groei nog steeds onverminderd doorzetten, de .nl-domeinnamen 'zijn nog lang niet op'. Nederlanders zijn erg creatief met het verzinnen van domeinnamen, vandaar dat we gemiddeld de langste domeinnamen hebben!

Facts & figures

 • .nl-domeinnamen zijn de langste met gemiddeld 16 karakters, bij andere TLDs is dat 13.
 • De meeste .nl-domeinnaamhouders bevinden zich in Amsterdam, maar een aantal stadsregios die opvallend hoog scoren zijn de universiteitssteden Groningen, Enschede, Nijmegen en Eindhoven.
 • 66% van de houders gebruikt zijn .nl-domeinnaam voor een persoonlijk e-mailadres.
 • De allereerste .nl-domeinnaam die werd geregistreerd was cwi.nl op 1 mei 1986, en deze is nog steeds actief.
 • Gemiddeld worden er ruim (exclusief opzeggingen) 1.700 .nl-domeinnamen per dag geregistreerd.
 • De duurste .nl-domeinnaam ooit is vakantie.nl die in 2007 voor 2,5 miljoen euro is verkocht.
 • De prijzen van geveilde .nl-domeinnamen stegen het afgelopen jaar gemiddeld met 50%, van
  1.000 naar 1.500.
 • De marktaandelen in Nederland: .nl 70%, .com 14% en .eu 9%
 • Het aandeel particuliere .nl-houders was 29% op 1 januari 2007 en 33% op 1 januari 2008.

weblink �


Nieuwe websites live!

Saturday | 31 May 2008

In mei hebben we weer twee projecten voor onze klanten afgerond. De bestaande website van Maestrale van Saver Boats Holland uit Hellevoetsluis werd door ons geschikt gemaakt voor beheer in ons CMS en werd tevens tweetalig gemaakt. Daarnaast leverden wij ook de nieuwe website van In & Out Personeelsdiensten uit Zevenbergen op.


Aantal .nl-domeinnamen groeit in 2007 met 23%

Tuesday | 20 May 2008

SIDN presenteert jaarverslag 2007

Arnhem, 20 mei 2008 - SIDN, de .nl-registry, heeft in 2007 een groei gerealiseerd van meer dan 509.000 .nl-domeinnamen. Het totaal aantal .nl-domeinnamen bedroeg op 1 januari 2008 2.695.454, waarmee een netto groei van 23% werd bereikt. Deze cijfers staan vermeld in het jaarverslag 2007 dat SIDN vandaag presenteert op www.sidn.nl.

In 2007 heeft SIDN verschillende maatregelen genomen om de dienstverlening aan de bijna 2.100 tussenpersonen en abonnees verder te verbeteren. Zo is de zonefilefrequentie verhoogd, waardoor nieuw aangevraagde .nl-domeinnamen sneller live staan en is er een monitoringsysteem ingevoerd voor de tracking en tracing van alle inkomende telefonische en e-mailberichten op de helpdesk.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: De continue groei van het .nl-domein toont aan hoe onmisbaar het internet binnen onze samenleving is geworden. In die wereld van het internet vervullen wij een belangrijke en unieke rol. Daarvan zijn we ons terdege bewust en daarom streven we ernaar zo transparant mogelijk te opereren. Die openheid blijkt ook uit dit nieuwe jaarverslag, waarin we nog helderder onze behaalde resultaten, afgeronde projecten en onze visie op de ontwikkelingen in de markt uiteen zetten.

weblink �


Futari gaat beheer voeren voor Watersport Coperatie Hellevoetsluis

Thursday | 15 May 2008

In november 2007 werden wij benaderd door webdesign bedrijf Grada 2000 in verband met het staken van haar bedrijfsvoering en mogelijke voortzetting van dienstverlening aan de bestaande klanten van Grada 2000. Inmiddels heeft ook Watersport Coperatie Hellevoetsluis er voor gekozen om de bestaande website door Futari te laten beheren. We hopen op een langdurige en vruchtbare samenwerking!

weblink �


In 2007 300.000 nieuwe .eu-domeinen

Monday | 07 April 2008

Met 300.000 nieuwe registraties komt het aantal domeinnamen in het .eu-topdomein uit op 2,8 miljoen. Het .eu-topdomein staat na twee jaar op de achtste plaats in de wereldranglijst van topdomeinen, net boven het Nederlandse .nl.

Het .com-topdomein voert de ranglijst aan met 71.667 miljoen registraties, gevolgd door het Duitse .de-topdomein. Het Nederlandse .nl-topdomein omvat 2.695 miljoen registraties en staat op de 9e plaats. 

De meeste aanvragen voor het .eu-topdomein, ruim 31 procent van het totaal, komen uit Duitsland. Nederland is een goede tweede met 13,4 procent. Daarna volgen het Verenigd Koninkrijk (13,3 procent), Frankrijk (7,3 procent) en Itali (5,1 procent). Volgens de EC is 80 procent van de geregistreerde namen ook daadwerkelijk in gebruik genomen. Op de EURID-website staat een geactualiseerd overzicht.

weblink �


Futari gaat website maken voor MIREVO Onderhoudswerken

Sunday | 09 March 2008

Wij gaan een simpele budget website maken voor MIREVO Onderhoudswerken (www.mirevo.nl), een ZZP klusbedrijf uit Rotterdam. Met een simpele, maar professionele internet site kunnen ook kleine ondernemingen zichzelf op een goedkope wijze profileren en hum marktbereik vergroten.

weblink �


Elf miljoen Nederlanders regelmatig op internet

Monday | 03 March 2008

Nederlanders zijn steeds actiever op het internet, maar Europees gezien blijven we nog wel wat achter. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het internetgebruik in 2007.

In Nederland internetten 11 miljoen mensen, jongeren actiever dan ouderen. Voor het vinden van informatie gebruiken zij bijna allemaal een zoekmachine. Zo'n 86 procent verstuurt geregeld e-mails met bestanden erin.

Chatten, nieuwsgroepen bezoeken, mappen delen en bellen via internet zijn een stuk minder populair. Ongeveer een op de drie internetters houdt zich daarmee bezig. Twee op de tien Nederlanders ontwerpen zelf webpagina's.

Ouderen gebruikten het internet in 2007 vrijwel alleen om informatie op te zoeken of te e-mailen. Jongeren gebruikten het internet vooral voor andere activiteiten zoals chatten (54 procent), internetbellen (50 procent) of het delen van muziek of films (57 procent).

In 2007 was een op de zeven Nederlandse internetgebruikers zeer vaardig op het internet. Hoewel dat aandeel in de afgelopen twee jaar is verdubbeld, ligt het maar net iets hoger dan het gemiddelde in de EU. Nederland staat echter wel bovenaan in Europa wat betreft voorzieningen om te kunnen internetten. (ANP)

weblink �


Nieuwe projecten

Tuesday | 08 January 2008

Voor Futari is het nieuwe jaar met een sneltreinvaart gestart met een aantal mooie projecten. We zijn gestart met de upgrade van de website van In & Out Personeelsdiensten te Zevenbergen. De huidige website was aan een nieuwe layout toe in verband met een naamswijziging en daarnaast maken we de site dynamisch zodat In & Out haar website zelf kan onderhouden door middel van ons CMS.

Bijzonder trots zijn we dat we het beheer mogen gaan doen van de websites van Saver Boats Holland uit Hellevoetsluis, www.saverboats.nl en www.maestrale.nl. De huidige leverancier, Wekkernet, heeft ons benaderd om de activiteiten voor de twee websites over te nemen in verband met een staking van haar bedrijfsvoering. We maken de sites geschikt voor beheer in ons CMS systeem en voegen tevens extra functionaliteit toe aan de beide sites.


.com domein: futari-web.com

Tuesday | 11 December 2007

Om de vindbaarbaarheid van onze eigen internet site te vergroten, hebben we sinds kort zelf ook de beschikking over een 'dot com' domein, namelijk www.futari-web.com. Samen met de juiste 'key words' - sleutelwoorden die zoekmachines gebruiken om websites te indexeren, een goede technische realisatie van de site en actuele 'content', verbeteren we zo de 'ranking' van onze eigen site in de zoekmachines. Een goede site is n ding, maar gevonden worden door potentile klanten nog veel belangrijker!

Wilt u weten hoe futari u kan helpen bij het vergroten van de vindbaarheid van w website, neem dan gerust eens contact met ons op.

weblink �


Overname activiteiten Grada 2000 Webdesign

Friday | 30 November 2007

Eind november zijn wij benaderd door Grada 2000 Webdesign, een part-time webdesign buereau uit Hoogvliet, in verband met het staken van de bedrijfsvoering en het verzoek de dienstverlening voor de bestaande klanten voort te zetten. De komende periode zullen wij gesprekken voeren met de klanten van Grada 2000 en bekijken of Futari de dienstverlening voor deze klanten kan voortzetten.

weblink �


Vanaf januari zuiver numerieke NL domeinen!

Wednesday | 31 October 2007

Voorinschrijving houders merkenrecht en handelsnaam start 1 december.

Arnhem, 31 oktober 2007 SIDN, de .nl registry, lanceert eind januari 2008 zuiver numerieke .nl-domeinnamen. Numerieke domeinnamen zijn domeinnamen die geheel uit cijfers bestaan (bv. 1234.nl), of uit cijfers met een koppelteken (bv. 12-34.nl). Van 1 tot en met 14 december 2007 organiseert SIDN een voorinschrijving voor de houders van merkenrechten of handelsnaamrechten. Zij kunnen zich tijdens deze sunrise-periode inschrijven op numerieke .nl-domeinnamen die een direct verband houden met hun recht.

Op de SIDN website www.sidn.nl/numeriek staat vanaf vandaag alle informatie rondom de sunrise gepubliceerd. Er wordt duidelijk uitgelegd aan welke voorwaarden de numerieke domeinnamen moeten voldoen, hoe de sunrise-procedure werkt en op welk recht een inschrijving kan worden gebaseerd. Er is gekozen voor introductie via een sunrise-procedure om het onterecht registreren van domeinnamen, oftewel domeinkaping, zoveel mogelijk te voorkomen.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: Met de introductie van numerieke domeinnamen volgen we een advies op uit het Domeinnaamdebat 2006. De aanvragen kunnen net zoals alle .nl-domeinnamen alleen via een bij SIDN geregistreerde deelnemer worden ingediend. We verwachten de hele sunrise-procedure in januari 2008 af te ronden, waarna iedereen een numerieke .nl-domeinnaam kan aanvragen. Dus dan kan je bijvoorbeeld je telefoonnummer of geboortedatum als domeinnaam gebruiken!

weblink �


Link op website naar algemene voorwaarden is voldoende

Friday | 19 October 2007

De kantonrechter in Haarlem vindt dat het verwijzen op een offerte naar een website waar algemene voorwaarden zijn te downloaden voldoende is.

Casus

Gedaagde, een makelaar, heeft naar aanleiding van een schriftelijke offerte van de eiseres, een vormgeefster, opdracht gegeven tot het verrichten van werkzaamheden. Op de offerte wordt verwezen naar de website van eiseres als vindplaats van de op de overeenkomst toepasselijke algemene voorwaarden. De makelaar beroept zich op de vernietigbaarheid van de algemene voorwaarden, omdat deze niet voor of tijdens het sluiten van de overeenkomst aan hem ter hand zijn gesteld.

Beslissing

De kantonrechter acht het gebruik van het internet in het huidige tijdsgewricht inmiddels zodanig ingeburgerd, dat het op elektronische wijze beschikbaar stellen van algemene voorwaarden gelijkwaardig geacht kan worden aan de feitelijke terhandstelling daarvan als genoemd in het Burgerlijk Wetboek. Het verweer van de makelaar wordt verworpen.

weblink �


SIDN waarschuwt voor 'domeinnaamregister'

Friday | 12 October 2007

Oplichters proberen eigenaren van een .nl-domein te verleiden om hun webadres op te laten nemen in een 'register'. Daarvoor moeten zij flink betalen, waarschuwt de SIDN.

De SIDN, een stichting die is belast met het beheer van het Nederlandse .nl-domein, zegt verschillende klachten te hebben ontvangen over het Spaanse bedrijf GTAP. Dat probeert houders van een .nl-domein over te halen zich aan te melden in het 'WorldWideWeb Register'. In een brief doet het bedrijf voorkomen dat domeinnaamhouders hun webadres moeten 'updaten'.

Wie de kleine lettertjes op het registratieformulier leest, ziet echter dat het gaat om een betaalde vermelding in een bedrijvenregister op een website en een cd-rom. Ondertekenaars gaan een contract aan voor drie jaar, wat ze 2.631 euro kost. Het aanbod wordt per post verspreid naar het registratieadres van de domeinnaamhouder. Het is niet duidelijk hoe GTAP aan die gegevens is gekomen: voor particulieren is die informatie niet onbeperkt opvraagbaar.

De SIDN waarschuwt domeinnaamhouders om niet op de brief in te gaan. De stichting verwijst ontvangers van de brief naar een online meldpunt voor advertentie- en acquisitiefraude (www.fraudemeldpunt.nl)

weblink �


Nieuwe wetgeving: KvK-nummer verplicht op websites en in e-mails

Thursday | 15 December 2005

Vanwege Europese wetgeving zijn bedrijven en rechtspersonen sinds 1 januari 2006 verplicht om het kvk-nummer te vermelden op websites en in e-mailberichten. Deze verplichting geldt niet als het om reklame gaat.

De verplichting om het achtcijferige kvk-nummer te vermelden gold al voor alle zakelijke brieven, orders, facturen en offertes.

Hiernaast geldt de verplichting voor BVs en NV's, om de volledige naam van de vennootschap en de woonplaats (statutaire zetel) te vermelden.

weblink �